ДЕБАТА ПРИСТУПАЊУ ЕУ

0

Консултативна седница Националног конвента Европској унији за Поглавље 23

“Консултативна седница Националног конвента Европској унији за Поглавље 23 одржана је у Лесковцу у оквиру међународне конференције о приступању Републике Србије Европској унији. У оквиру НКЕУ скуп је одржан уз подршку Немачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ), организације Комитет правника за људска права ЈУКОМ, локалног већа и Европског покрета Србији.”

Учесници целодневне дебате Лесковцу имали су прилику да изнесу своје сугестије предлоге када је реч овој проблематици.

-Окупили смо се да разговарамо Поглављу 23 преговорима са ЕУ, томе какво је стање владавине права колико има потребе за активностима цивилног друштва, колико ће невладине опрганизациЈе пратити ситуациЈу давати своје судове томе где је владавина права, борба против корупције, где су људска права, како би на тај начин унапредили положај свих грађана. Мислим да на време започињемо целу ову акцију, да разговарамо са грађанима, организацијама онима из правне других струка, који имају свој суд информације, рекао је координатор радне групе НКЕУ Милан Антонијевић.

Држава мора да рачуна на организације цивилног друштва мишљења свих оних који пружају услуге грађанима треба да учествују процесу преговора, додао је Антонијевић.

На састанку је било речи децентрализацији неким законима чије се доношење очекује наредном периоду, где је очигледан интерес грађана организација да учествују том процесу.

НКЕУ је стално тело оквиру кога се води тематска дебата птриступању Србије ЕУ између представника невладиних организација, стручњака, привреде, синдиката, професионалих организација државне администрације, политичких партија сталних тела. Скуп Лесковцу је последњи који је НКЕУ организовао, на којима је било речи решавањима различитих локалних изазова. С. П.

Preuzmi

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.