Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija „Indeks klijentelizma u medijima: Merenje stvarnosti“

15/12/2017 @ 10:00 - 12:00

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM i Nezavisno društvo novinara Vojvodine – NDNV sa zadovoljstvom Vas pozivaju na konferenciju za novinare i kratku diskusiju u sklopu projekta: „Odgovor građana na klijentelizam u medijima – MEDIA CIRCLE“, finansiranog od strane Evropske unije i sufinansiranog od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, na kojoj će biti predstavljeni rezultati trećeg merenja Indeksa klijentelizma u medijima u jugoistočnoj Europi. Konferencija pod nazivom: 

„Indeks klijentelizma u medijima: Merenje stvarnosti“, održaće se u

Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4, Beograd

petak, 15. decembar 2017. godine, 10h

Rezultati merenja Indeksa klijentelizma u medijima i ove će godine biti predstavljeni simultano u svih šest zemalja pokrivenih ovim istraživanjem – u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, FYR Makedoniji, Srbiji i Rumuniji. U Beogradu će, pored rezultata detaljnih merenja za Srbiju, biti predstavljeni i komparativni rezultati među zemljama u kojima je sprovedeno merenje. Govornici na konferenciji će biti Velimir Petrović iz YUCOM-a, Smiljana Milinkov iz NDNV-a, novinar Denis Kolundžija, prof. Miroslav Milićević iz Saveta za borbu protiv korupcije, dok će skupom moderirati Antonela Riha.

Šta je Indeks klijentelizma u medijima?

Indeks klijentelizma u medijima na temelju empirijskih podataka meri politički uticaj na medije, postojeće stanje zakonodavnog i institucionalnog okvira medija, te ključna ekonometrijska merenja realnosti u kojoj mediji i novinari/ke rade u zemljama jugoistočne Evrope. Indeksom su pokrivena sva ključna pitanja kojima se bave smernice za razvoj slobode medija Evropske komisije, te drugih postojećih indeksa koji mere medijske slobode (Freedom House, Reporters Without Borders i sl.), no na nešto drugačiji način. Indeks klijentelizma u medijima govori o stvarnosti, odnosno determiniranosti medijskog sektora u svakoj od zemalja. Pored merenja stvarnosti medija u jugoistočnoj Evropi, Indeks pruža i detaljan uvid u sve aspekte funkcionisanja medija donosiocima odluka, kao i onima koji žele sarađivati u javnim raspravama o medijskim politikama. 

Konferencija će biti održana na srpskom jeziku. Ovom prilikom nažalost nismo u mogućnosti da refundiramo putne troškove učesnika.

Ljubazno Vas molimo da nam potvrdite svoj dolazak najkasnije do srede, 13. decembra 2017. godine do 14 časova na emailoffice@yucom.org.rs ili putem telefona: 0113344235.  

Preuzmite Poziv i Agendu

Srdačan pozdrav,
YUCOM i NDNV

Details

Date:
15/12/2017
Time:
10:00 - 12:00

Organizer

Komitet pravnika za ljudska prava
Phone:
0113344235
Website:
http://www.yucom.org.rs/

Venue

Kuća ljudskih prava
Kneza Miloša 4
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map
Phone:
(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
Website:
www.kucaljudskihprava.rs