Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

POZIV: Konferencija “Borba protiv torture i nekažnjivosti”

20/11/2019 @ 10:00 - 14:30

Međunarodna mreža pomoći IAN i Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM Vas pozivaju na konferenciju povodom završetka projekta Borba protiv torture i nekažnjivosti koja će biti održana 20.11.2019. godine, sa početkom u 10h, u Aero Klubu, Uzun Mirkova 4, Beograd. Projekat je finansiran od strane  Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Konferencija će biti još jedna prilika da se susretnemo oko jedne važne društve teme, koja je tema i ovog projekta i da kroz razmenu i diskusiju jos jednom usmerimo pažnju na problem postojanja torture. Konferencija započinje projekcijom filma koji će na najdirektniji način predstaviti naše korisnike, žrtve torture, koji su doživeli različite vrste mučenja u ratu i miru.

U nastavku konferencije će u okviru dva panela govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti  zaštite ljudskih prava i zaštite lica koja su doživela torturu, kao i predstavnici donatora i institucija, gde će se predstaviti zajednički napori za dostizanje krajnjeg cilja – a to je društvo bez torture, društvo gde se počinioci kažnjavaju, a žrtve oporavljaju. Među učesnicima i  zvanicama konferencije očekujemo i donosioce odluka koji su nezaobilazni faktor u ovom procesu.

Pozivnica i agenda konferencije su u prilogu.

Molimo Vas da svoje prisustvo, kao i prisustva predstavnika Vaše organizacije / institucije potvrdite do 15.11.2019. godine na email crtv@ian.org.rs.

Preuzmite Pozivnicu i Agendu

Details

Date:
20/11/2019
Time:
10:00 - 14:30

Organizers

Komitet pravnika za ljudska prava
IAN – Međunarodna mreža pomoći

Venue

Aero Klub
Uzun Mirkova 4
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map