Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Poziv na konferenciju „Ljudska prava izvan pregovaračkih poglavlja i revizija Akcionog plana za Poglavlje 23“

February 22 @ 11:00 - 14:30

Poštovani/a,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na konferenciju  „Ljudska prava izvan pregovaračkih poglavlja i revizija Akcionog plana za Poglavlje 23“ koju, povodom predstavljanja godišnjeg izveštaja o radu, organizuje Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM . Konferencija će se održati u petak, 22. februara 2019. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, Beograd. Održavanje konferencije je podržala Ambasada Republike Bugarske u Beogradu.

Dešavanja u oblasti pravosuđa i ljudskih prava u toku 2018. godine, koja su opisana i u Izveštaju o godišnjem radu YUCOM-a za 2018. godinu, nameću pitanje revizije Akcionog plana za Poglavlje 23. Najava rada na izmenama Akcionog plana će biti tema prvog panela godišnje konferencije iz ugla članice Evropske unije koja je prošla kroz proces pristupanja, šefice pregovaračkog tima i koordinatora Radne grupe za Poglavlje 23 Nacionalnog konventa u Srbiji.

U drugom panelu će biti predstavljeni rezultati projekta Ljudska prava iznad pregovaračkih poglavlja koji je podržalo Ministarstvo inostranih poslova Republike Bugarske kao i rezulati rada na pružanju besplatne pravne pomoći YUCOM-a. Perspektive zaštite ljudskih prava biće sagledane i iz ugla izmena Ustava koje su obeležile 2018. godinu.

Treći panel će biti posvećen aktuelnim procesima izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, iz ugla struke kao pokretača transparentnog procesa i poslanika koji treba da ga obezbede, i značaju pristupa informacijama za novinare u praćenju rada pravosuđa.

Agendu konferencije možete naći u prilogu. Radni jezik konferencije je srpski, a obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik.

Molimo Vas da Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše organizacije/ institucije pošaljete elektronskim putem do četvrtka, 21. februara, do kraja radnog vremena na office@yucom.org.rs ili potvrdite na telefon 011 33 44 235.

Pozivno pismo i Agenda

Details

Date:
February 22
Time:
11:00 - 14:30

Organizer

Komitet pravnika za ljudska prava
Phone:
0113344235
Website:
http://www.yucom.org.rs/

Venue

Kuća ljudskih prava
Kneza Miloša 4
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map
Phone:
(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
Website:
www.kucaljudskihprava.rs