Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predstavljanje Vodiča za samozastupanje građana – parnični postupak i postupci pred nezavisnim institucijama

14/06/2018 @ 12:30 - 15:00

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na Predstavljanje Vodiča za samozastupanje građana – parnični postupak i postupci pred nezavisnim institucijama, koju organizuje Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM. Predstavljanje Vodiča će se održati u četvrtak, 14. juna 2018. godine, sa početkom u 12:30 časova, u prostorijama trening centra OEBSa u Novom Pazaru (Njegoševa 2, Novi Pazar). Održavanje prezentacije je podržao Multi Donor Trust Fund for Justice Sector Support u Srbiji.

U situacijama kada se susrećemo sa sudskim sistemom, važno je znati koja prava i obaveze imamo kako bismo mogli na najbolji mogući način da osiguramo pravičan tok postupka te i odgovor države u zaštiti naših prava. Ovaj Vodič služi kao pomoć upravo u takvim situacijama. Vodič ne zamenjuje pravni savet koji možete dobiti od kvalifikovanih stručnjaka, već daje osnovne informacije kako bi se približio sudski postupak i postupci pred nezavisnim institucijama u cilju boljeg razumevanja prava i obaveza koje imamo kada započne sudski postupak.

Vodič može pomoći u situacijama kada niste sigurni da li da pokrenete sudski postupak, kada je postupak već u toku ili čak i u situacijama kada uopšte nemate nikakvih pravnih problema, ali želite da bolje razumete koja prava i obaveze imate kako biste mogli da sprečite potencijalne pravne probleme u svakodnevnom životu. Imajući u vidu da u Republici Srbiji nije usvojen Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, ali i opšte ekonomske prilike u zemlji, ovaj Vodič je pripremljen kako bi građanima približio konkretno samozastupanje pred sudovima i drugim državnim organima koji su nadležni za zaštitu prava građana – Zaštitinikom građana, Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti. Vodič može da predstavlja i osnovu za unapređenje ostvarivanja ljudskih prava širokom broju građana, pre svega onima koji zbog svojih imovinskih prilika nisu u mogućnosti da plaćaju zastupanje od strane advokata.

Na predstavljanju Vodiča će izlagati:

  • Kristina Todorović, advokatica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM
  • Milena Vasić, pravna savetnica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM

Besplatan primerak Vodiča ćete biti u mogućnosti da preuzmete na samom događaju.

Molimo Vas da Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše organizacije/institucije pošaljete elektronskim putem do 12. juna do kraja radnog vremena na office@yucom.org.rs ili potvrdite telefonom na broj 011 33 44 235.

Nažalost, nismo u mogućnosti da refundiramo troškove prevoza učesnika/ca.

Predstavljanje Vodiča će biti na srpskom jeziku.

Preuzmite Pozivno pismo

Details

Date:
14/06/2018
Time:
12:30 - 15:00

Organizer

Komitet pravnika za ljudska prava
Phone:
0113344235
Website:
http://www.yucom.org.rs/

Venue

Trening centra OEBS
Njegoševa 2
Novi Pazar, Serbia
+ Google Map