Jednaka Prava u obrazovnom sistemu u Srbiji

0

U okviru projekta Jednaka Prava u obrazovnom sistemu u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, organizovao je niz radionica sa đacima više srednjih škola i gimnazija sa ciljem senzibilizacije i rada sa mladima na temu diskriminacije.

Projekat je pokrenut sa namerom da se na interaktivan način informiše interesna grupa o različitim formama i posledicama diskriminacije u obrazovnom sektoru. U okviru istog, održana je radionica u Business centru opštine Savski Venac, kojoj su prisustvovali učenici iz gimnazije Sveti Sava, IV beogradske, Vojne i Sportske gimnazije.

Nakon kratke prezentacije od strane članova projektnog tima YUCOM-a, učesnici su kroz različite aktivnosti diskutovali o dometima diskriminacije i njihovim iskustvima u školi kao i van nje.  Radionica je završena anonimnim upitnikom koji u sklopu sa podacima iz anketa urađenih na drugim radionicama u okviru istog projekta, čine referentnu analizu perspektive gimnazijalaca o, između ostalog, i ugroženim manjinskim grupama, ali i optimalnoj ulozi vlade u korigovanju kolektivnog mišljenja.

20150908_133656 20150908_133701 DSC_0008 DSC_0010

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.