JUKOM: Preispitati imenovanje Radiše Pavlovića za člana Komisije

0

Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM) pozvao je Vladu Srbije da preispita odluku kojom je imenovala predstavnika Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” Radišu Pavlovića za člana Komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju JUKOM-a, Pavlović je doveo u pitanje kredibilitet cele Komisije “svojim očigledno nezakonitim postupanjem i javnim istupima”.

JUKOM je osudio “pristup temi nestalih beba u Srbiji u formi rijalitija” i podsetio da Srbija kasni u ispunjenju obaveza naloženih “presudom Evropskog suda za ljudska prava – Zorica Jovanović protiv Srbije”.

Iz tog Komiteta su upozorili da se na taj način “grubo povređuju prava roditelja koja su, dosadašnjim nepostupanjem nadležnih organa, već dovoljno ugrožena”.

Radiša Pavlović privukao je pažnju javnosti zbog nedavnog gostovanja u jutarnjem programu kada se sukobio sa predstavnicima Udruženja nestalih beba Vojvodine i Beograda i direktorkom JUKOM-a Katarinom Golubović.

Izvor

Share.

Ostavite odgovor