Pismo RG NKEU za Poglavlje 23 upućeno Ministarstvu pravde

0

Na strateškom sastanku ​Radn​e grup​e Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji ​održanom 9. februara 2018. godine u Kući ljudskih prava doneta je odluka da se ​​uputi pismo Ministarstvu pravde u vezi sa​ ​tokom javne rasprave o radnoj verziji Amandmana na Ustav Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe.​ ​

Nekoliko članica​ ​ove radne grupe aktivno učestvuje​ ​u konsultativnom procesu u vezi sa​ ​promenama Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe sa predstavnicima Ministarstva pravde​ ​tokom 2017. i 2018. godine. U skladu sa dosadašnjim tokom konsultacija, RG NKEU za Poglavlje​ ​23,​ ​iskoristila je​ ​svoju ulogu konsultativnog mehanizma za praćenje dogovorenih mera u okviru​ ​oblasti obuhvaćenih ovim poglavljem,​ ​te​ ​poz​​vala​ ​Ministarstvo pravde da u najkraćem roku, a pre​ ​održavanja drugog okruglog stola zakazanog za 19. februar 2018. godine u Novom Sadu,​ ​odgovori na nekoliko pitanja u pogledu predloženih Amandmana i toka javne rasprave.

Zvanično pismo upućeno je 12. februara 2018. godine, a tekst pisma možete pronaći u prilogu. Spisak članica RG NKEU za Poglavlje 23 pronađite ovde.

Preuzmite Pismo

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.