Poziv na trening za studente novinarstva i novinare

0

Komitet pravnika za ljudska prava Vas poziva na trening Izveštavanje o diskriminaciji, govoru mržnje i zločinu iz mržnje, koji će se se održati u utorak, 25. decembra od 14h do 16h časova u Kući ljudskih prava u Beogradu – Kneza Miloša br. 4. Trening je namenjen  studentima  novinarstva, novinarima i predstavnicima medija i organizujemo ga u okviru projekta „Ljudska prava izvan poglavlja“, uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

Obuka za novinare o osetljivim slučajevima diskriminacije, govora mržnje i zločina iz mržnje, uz poseban fokus na problem sa kojim se u ovim slučajevima suočavaju manjinske populacije, organizuje se zbog prepoznatog značaja medija i njihove važne društvene uloge u edukaciji građana. Učesnici će kroz trening biti u mogućnosti da steknu znanje koje će im omogućiti  senzibilisano i etičko  izveštavanje o ovim osetljivim pitanjima. Kako je YUCOM tek 2018. godine dobio prvu zabeleženu krivičnu predsudu u Srbiji u kojoj je motiv mržnje uzet u obzir kao posebna otežavajuća okolnost pri odmeravanju kazne, trening će učesnicima pomoći da razumeju značaj primene ovog pravnog instituta.

Cilj pomenutorg projekta je osiguranje bolje zaštite ljudskih prava, posebno prema ranjivim grupama: nacionalnim manjinama, osobama sa invaliditetom, LGBT populaciji i drugim. Više o detaljima samog projekta, kao i smernicama za izveštavanje imaćete prilike da čujete na treningu na koji Vas ovom prilikom pozivamo da uzmete učešće.

Vaše učešće možete potvrditi do ponedeljka, 24. decembra 2018. godine, na office@yucom.org.rs  ili na telefone: 011 33 44 235 i 011 33 44 425, do kraja dana.

Preuzmite Poziv

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.