Vesti

Parada ponosa u Beogradu zakazana za 2. oktobar (26.08.2011.)Na današnjoj konferenciji u Medija centru, predstavnici i predstavnice udruženja „Parada ponosa Beograd” najavili su da će se ona održati 2. oktobra.
Jovanka Todorović istakla je da će ruta, odnosno mesto održavanja Parade biti objavljeno naknadno, pre svega iz bezbednosnih razloga.
Goran Miletić naglasio je da postoji komunikacija i saradnja sa Vladom i gradskim vlastima, dok je Boban Stojanović govorio o Pride week – u i o značaju ove manifestacije koja obuhvata edukativne, kulturne, umetničke i aktivističke sadržaje. Darko Kenig i Sonja Gabelić su istakli važnost kako podrške institucija, tako i značaj medija i korektnog izveštavanja o Paradi ponosa.
Tema ovogodišnje Parade ponosa biće podrška u porodici.

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, podržava organizovanje i održavanje Parade ponosa, i apeluje na institucije i javnost da doprinesu izgradnji društva u kome će se u potpunosti uvažavati osnovna ljudska prava i afirmisati borba protiv diskriminacije.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019