Vesti

YUCOM organizovao konferenciju o položaju branitelja i braniteljki ljudskih prava u Sandžaku i okrugli sto o promeni Ustava Srbije (Novi Pazar - 24.10.2011.)YUCOM je organizovao konferenciju za medije branitelja i braniteljki ljudskih prava koja je održana u ponedeljak 24. oktobra 2011. godine, sa početkom u 12.00 časova u prostorijama OEBS-a u Novom Pazaru – Njegoševa 2.

Tema konferencije su mehanizmi zaštite koje je neophodno preduzeti u cilju poboljšanja položaja branitelja i braniteljki ljudskih prava u Sandžaku.

Govorili su:
- Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava - YUCOM,
- Aida Ćorović, direktorka Urban In
- Semiha Kačar, predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda

Konferencija je organizovana na inicijativu branitelja i braniteljki ljudskih prava uz podršku Ambasade Velike Britanije.


Posle konferencije, u 13.30 časova, organizovan je okrugli sto pod nazivom „U susret petogodišnjici usvajanja Ustava“ na kome je otvoreno pitanje Ustava i mogućih amandmana kao i ustavnih odredbi kritikovanih od strane Venecijanske komisije i stručne javnosti i ukazano na nedostatke koji su postali očigledni tokom petogodišnjeg postojanja ovog teksta.

Predstavnici civilnog društva su u okviru rasprave mogli da iznesu svoja zapažanja i predloge kako bi se formulisali prioriteti ustavnih promena.

Govorili su:
- Marina Radenković, YUCOM
- Milan Antonijević, YUCOM
- Sead Biberović, Urban In

Okrugli sto je održan uz podršku NED-a, a u okviru projekta „Promena Ustava za demokratsku Srbiju u Evropskoj uniji“.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019