Vesti

Konferencija Antidiskriminacioni mehanizmu u praksiYUCOM Vas poziva na konferenciju Antidiskriminacioni mehanizmi u praksi u utorak, 20. decembra 2011. godine, u maloj sali Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), ulica Birčaninova br. 21, početak u 12h.

Na konferenciji će uvodna izlaganja imati Poverenica za zaštitu ravnopravnopravnosti Nevena Petrušić, Vladimir Petronijević iz Grupe 484, predstavnici Praxis-a i predstavnici YUCOM-ovog tima koji se bavi pitanjima diskriminacije i ugroženih grupa.

Tema rasprave će biti Zakon o zabrani diskriminacije i razvijanje mahanizama za sprečavanje diskriminacije izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po readmisiji i Roma. Takođe, govorićemo o mogućnostima ostvarivanja prava garantovanih ovim Zakonom, stanju u praksi i aktuelnim povredama prava pripradnika ugroženih grupa.

Ovo će biti prilika da se predstave planirane aktivnosti organizacija za zaštitu ljudskih prava i njihovi domašaji, kao i da se upoznamo sa aktuelnim problemima primene zakona i razmenimo iskustva u pogledu mehanizama zaštite marginalizovanih grupa.

Konferencija se organizuje u okviru projekta “Antidiskriminacioni mehanizmi u praksi” koji je podržan od strane Ambasade Savezne Republike Nemačke.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019