Vesti

RTV Bor o panel diskusiji u Negotinu (03.10.2012)Panel diskusija „Prepreke za efektivan postupak za krivična dela sa elementima korupcije u Srbiji. “, nakon Novog Pazara i Valjeva, održana i u Negotinu. - Učesnici diskusije predstavnici Višeg suda i Višeg javnog tužilaštva, Policijske stanice, Odbora za ljudska prava i advokati.

NEGOTIN - U organizaciji Komiteta pravnika za ljudska prava- JUCOM u Negotinu je, posle Novog Pazara i Valjeva, održana treća panel diskusija sa temom „Prepreke za efektivan postupak za krivična dela sa elementima korupcije u Srbiji. “ Panel diskusije se odvijaju u okviru Projekta „Adekvatna podrška pravosuđu Srbije kroz monitoring suđenja za korupciju“, koji finansira Fondacija za otvoreno društvo.

Učesnici diskusije u Negotinu bili su predstavnici Višeg suda i Višeg javnog tužilaštva, Policijske stanice, Odbora za ljudska prava i advokati. Do kraja godine, projektom će biti obuhvaćeni Niš, Novi Sad i Beograd.

Prema rečima Nikole Grujića iz JUCOM-a, podaci sa svih sastanaka biće izloženi tek na završnoj konferenciji u Beogradu, krajem godine. Planirano je i štampanje publikacije u kojoj će rezultati biti potkrepljeni specifičnostima iz svih pomenutih gradova uključenih u panel diskusije tokom 2012. godine.

Autor: Jovanka Stanojević


Oko istoka, 08. oktobar 2012. byLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019