Vesti

YUCOM u studijskoj poseti Briselu P2PYUCOM u studijskoj poseti Briselu na temu: “Direktna demokratija i e-Demokratija kao sredstva za podsticanje transparentnosti i učešća građana”

Od 19. do 22. marta 2013. YUCOM je učestvovao u studijskoj poseti Briselu na temu: “Direktna demokratija i e-Demokratija kao sredstva za podsticanje transparentnosti i učešća građana”.

Cilj ove posete bio je upoznavanje učesnika/ca sa politikama i programima Evropske Unije koji se tiču transparentnosti i učešća građana, kao i sa primerima dobre prakse zemalja članica (Estonije, Slovenije, Svedske, Velike Britanije, Slovačke). Osim toga, imali smo priliku da se upoznamo sa kolegama/koleginicama iz Hrvatske, BiH, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Kosova, Turske i sa Islanda, čujemo nešto više o njihovim iskustvima i predstavimo svoje projekte Otvoreni Parlament i Moj Ustav, koji doprinose transparentnosti i učešću građana u Srbiji.

Posetili smo Evropski parlament i Evropsku komisiju i razgovarali sa gospodinom Luisom Hersomom, koji je zadužen za pridruživanje Srbije Evropskoj Uniji.

Ovu posetu podržala je Evropska unija, preko kancelarije Tehničke podrške organizacijama civilnog društva (TACSO).Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019