Vesti

Presuda Okružnog suda u Beogradu: Večernje novosti da objave odgovor YUCOM-a! (07.07.2008)Okružni sud u Beogradu (predsednik veća - sudija Sanja Lekić), doneo je presudu 07.07.2008. godine kojom se usvaja tužbeni zahtev YUCOM-a i nalaže dnevnom listu Večernje novosti da objavi odgovor YUCOM-a povodom iznetih navoda Aleksandra Tijanića u intervjuu „Lobiji rade protiv RTS-a“.

Naime, nakon što je Aleksandar Tijanić izneo čitav niz diskvalifikacija u pomenutom intervjuu na račun kako Poverenika za informacije od javnog značaja (Rodoljuba Šabića) tako i Biljane Kovačević-Vučo kao predsednice YUCOM-a, YUCOM je uputio demanti Večernjim novostima, koje su na osnovu Zakona o javnom informisanju bile dužne da ih objave.

Uredništvo Večernjih novosti oglušilo se o pomenute legalne i legitimne zahteve za objavljivanjem demantija kojim bi se čitaocima omogućilo da upoznaju i drugu stranu priče, i time prekršilo Zakon o javnom informisanju. To je bio povod da YUCOM, protiv glavnog i odgovornog urednika Manojla Vukotića, podnese tužbu za objavljivanje odgovora.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019