Vesti

YUCOM podržao inicijativu za smenu ObradovićaKEC IZ VLADANJA – PETICIJA ZA SMENU MINISTRA ŽARKA OBRADOVIĆA

Za samo četiri dana peticiju “Kec iz vladanja” za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića, koju je pokrenuo Istinomer, podržalo je skoro sedam hiljada građana.

Žarko Obradović je svojim postupcima pokazao da nije dostojan javne funkcije koja mu je dodeljena. Obrazovni sistem je obrukan, roditelji poniženi, a učenici istraumirani. Ministar Obradović mora da ode zbog neodgovornosti.

Obradović je ministar prosvete u dva mandata. Od 2008. godine do danas za njega se vezuju loši rezultati: pojedine srednje škole su nezakonito naplaćivale upis, afera “100.000 udžbenika”, afera “Index”, neregularnosti oko polaganja male mature tri godine zaredom, ukinut je sektor za srednje obrazovanje- jedan od najvažnijih u Ministarstvu, prema rezultatima PiSA testiranja trećina učenika je funkcionalno nepismena. Ministar Žarko Obradović tokom 2008. godine bio je član u ukupno devet Saveta ili Odbora.
Inicijativu za smenu Obradovića do sada su podržale i brojne organziacije civilnog društva: Nacionalna koalicija za decentraliaciju,Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Beogradski centar za ljudska prava, Centar modernih veština, Dokukino, Edukacioni centar Leskovac, Građanske inicijative, Proaktiv, YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava, Secons- Grupa za razvojnu inicijativu, Centar za praktičnu politiku, Urban In, Sretenje, Biro za društvena istraživanja, Zeleni krug, Forca, Kikindiski forum.
Istinomer poziva sve građane da podrže i potpišu peticiju “Kec iz vladanja” za smenu ministra Obradovića:

(http://www.peticije24.com/peticija_za_smenu_ministra_zarka_obradovica)!Video “Kec iz vladanja”Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019