Vesti

Ugnjetavani pilot ceka Er Srbiju (Blic, 01.11.2013.)Beograd - Ponovljeno suđenje "Jat ervejzu" zbog višegodšnje diskriminacije pilota Aleksandra Pfajfera odloženo je juče u Višem sudu jer je branilac kompanije dostavio punomoćje nekadašnjeg direktora Vladimira Ognjanovića, a ne novog menadžmenta i direktora "Er Srbije" koji je pre više od mesec dana stupio na tu funkciju.
Pfajferov advokatski tim, na čelu sa Vladimirom Sekićem, zahtevali su da se ročište održi bez prisustva advokata tuženog, ističući da je odlaganje neprimereno jer ponovljeni postupak mora da se rešava hitno. Sudija je, međutim, odredio novi datum i tužilačku stranu obavestio da i oni u tom slučaju moraju urediti tužbu i promeniti ime u "Er Srbija".
Advokat Natalija Šolić objasnila je da je kompaniji promenjeno samo ime, a ne i matični broj, i da je veći propust tuženog što nije priložio punomoćje novog direktora Daneta Kondića. Pfajferov tim je ovakav potez protumačio kao dalju opstrukciju procesa koji traje više od pet godinaLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019