Vesti

Predstava “BANJA ROBIJA” u KragujevcuPoštovani/e,
čast nam je da Vas pozovemo na izvođenje

PREDSTAVE “BANJA ROBIJA”

24. novembra sa početkom od 20h u prostorijama Knjaževsko-srpskog teatra, u Kragujevcu, u ulici Daničićevoj br. 3

Predstava je nastala iz aktivnog dramskog procesa sa preko 300 osuđenih lica iz dva srpska zatvora. Svedočanstva osuđenika pretočena su u forum predstavu – interaktivnu pozorišnu formu koja omogućava aktivno učešće publike i diskusiju. Deo glumačke ekipe ove predstave čine bivši osuđenici. Predstava “BANJA ROBIJA” će se izvoditi u šest kazneno - popravnih zavoda a u Kragujevcu je njeno drugo javno izvođenje!

Predstavom želimo da opštoj i stručnoj javnosti približimo život i probleme sa kojima se susreće osuđenička populacija.
Ova predstava je jedan segment aktivnosti u okviru jednogodišnjeg projekta Od kršenja do stvaranja zakona koji sprovode ApsArt Centar za pozorišna istraživanja, Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava. Osnovni zadatak projekta je da omogući osuđenim licima u zatvorima Srbije da sami utiču na poboljšanje uslova služenja kazne i to uz pomoć pozorišta, a u cilju njihove bolje i delotovornije resocijalizacije. To je jedan od izuzetno retkih projekata tzv. legislativnog pozorišta u svetu.

Obzirom da je predstava interaktivna mišljenje publike vrednuje se kao mišljenje budne javnosti koja prati postojeće društvene probleme i pronalazi adekvatan odgovor na njih, svako iz svog iskustvenog okvira. Vaš predlog postaje jedan od predloga za unapređenje prakse za koje će osuđena lica moći da glasaju i odaberu najurgentnije. Najurgentniji predlozi biće predstavljeni nosiocima javne vlasti koji trenutno rade na izradi predloga Zakona o izvršenju krivičnih sankcija. Verujemo da kao društveno odgovorni činioci imamo i znanja i iskustva da generišemo promene i zato nam je potrebno Vaše prisustvo, iskustvo i stav.

Ulaz na predstavu je besplatan. Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak mejlom daniel.mandic@apsart.org ili telefonom 069.210.4928, kontakt osoba Daniel Mandić, najkasnije do 22.11.2013. godine.

U nadi da ćete biti u prilici da se odazovete našem pozivu i poziv prosledite svima za koje smatrate da bi bili zainteresovani

S poštovanjem
ApsArt, YUCOM, Bg centar

PozivLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019