Vesti

Poziv na konferenciju Izazovi u zaštiti ljudskih pravaYUCOM Vas poziva na konferenciju Izazovi u zaštiti ljudskih prava i podršci socijalno ugroženim grupama koju ćemo održati u velikoj sali na prvom spratu Medija centra Beograd (Terazije 3) u petak, 20. decembra, sa početkom u 12h.

Pravni tim YUCOM-a će Vam predstaviti iskustva i izazove iz pravnog zastupanja u 2013. godini, posebno u vezi sa neefikasnim odgovorom sudstva na slučajeve povreda ljudskih prava. Braniteljke i branitelji ljudskih prava povešće diskusiju o problemima sa kojima se susreću u svom aktivizmu i o odnosu vlasti i društva prema tome što se bave ljudskim pravima. Korisnici socijalnih usluga i programa stanovanja i predstavnici marginalizovanih društvenih grupa govoriće Vam o svojoj borbi protiv sistema koji pravi razlike između pojedinaca u ostvarivanju osnovnih prava.

Neki od govornika na konferenciji biće: Nj.E. g-din Heinz Wilhelm - ambasador SR Nemačke u Srbiji, Sumeja Tulić - programska koordiatorka CRD, Biljana Srbljanović - braniteljka ljudskih prava, Danko Runić - Hartefakt fond, Maša Mileusnić - novinarka B92, Goran Jevtić - glumac i drugi.

Učesnici i učesnice konferencije će dobiti svoj primerak YUCOM izveštaja o radu 2013.

Konferenciju organizujemo uz podršku Civil Rights Defenders i Ambasade SR Nemačke u Srbiji. Molimo da potvrdite Vaše učešće na office@yucom.org.rs. Za dodatne informacije pozovite YUCOM na 011/3344425.

U prilogu Vam dostavljamo pozivno pismo i agendu.

Preuzmite Pozivno pismo i AgenduLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019