Vesti

Poziv na pozorišnu predstavu "Banja Robija" (Dom omladine, 21. i 22. decembar)Podsećamo Vas da je ovog vikenda, 21. i 22. decembra jedinstvena prilika da pogledate pozorišnu predstavu “Banja Robiju” koja će se izvoditi u Domu omladine (ul. Makedonska, sala Amerikana) od 19 časova.

Za nešto manje od šezdeset minuta bićete u prilici da upoznate život osuđeničke populacije, čujete njihov glas i uđete u kazneni sistem Republike Srbije. Kroz priče će Vas voditi glumci – bivši osuđenici koji će doprineti svojim autentičnim iskustvom.

Predstava je interaktivna, pa se mišljenje publike vrednuje se kao mišljenje budne javnosti koja prati postojeće društvene probleme i pronalazi adekvatan odgovor na njih. Vaš predlog postaje jedan od predloga za unapređenje prakse za koje će osuđena lica moći da glasaju i odaberu najurgentnije.
Sve predloge koji budu izneseni tokom diskusije pravni tim će uobličiti u konkretne pravne predloge za koje će osuđenici moći da glasaju a najurgentniji predlozi i preporuke će nakon toga biti predstavljeni donosiocima odluka.
Pogledajte video spot koji pokreće priču o kaznenom sistemu u Srbiji. Neka se krug prekine: Link

Svoj dolazak možete potvrditi na mail: daniel.mandic@apsart.org najkasnije do 21.12.2013. i bićete stavljeni na spisak za ulazak. Ukoliko ne želite da se obavezujete kartu čija je cena 200 din možete kupiti na blagajni Doma omladine.

Preuzmite pozivLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019