Vesti

Predstavljanje programa OtpakivanjeBeogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Komitetom pravnika za ljudska prava (YUCOM), Centrom za pozorišna istraživanja (ApsArt) i Medijskim centrom Beta (MBC) organizuje sastanak na kome će biti predstavljene aktivnosti u okviru programa Otpakivanje 2014/15. čiji je cilj da se povežu mladi iz različitih delova Srbije. Sastanak će se održati u ponedeljak, 31. marta, u 11.15 u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz, sala 470).

Program Otpakivanje 2014/15. organizuje se uz stručnu podršku Ministarstva omladine i sporta a okupiće dvanaest kancelarija za mlade ili omladinskih klubova iz različitih delova Srbije. Projekat finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu“.

Na skupu će biti predstavljene projektne aktivnosti i partneri uključeni u sprovođenje projekta. Cilj programa jeste da se podstakne saradnja mladih iz mešovitnih i jednonacionalnih etničkih sredina i doprinese razvoju programa učenja kancelarija za mlade i omladinskih kluba.

Program se realizuje kroz dve komponente: priprema i izrada kulturnih paketa u zajednici, i organizacija regionalnih razmena sa ciljem zajedničkog upoznavanja.

Na skupu će učestvovati samostalna savetnica Ministarstva omladine i sporta Vesna Vidojević, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović, rediteljka i izvršna direktorka ApsArt Centra za pozorišna istraživanja Aleksandra Jelić, direktor YUCOM-a Milan Antonijević i menadžerka projekata u Medijskom centru Beta Jana Zarić.

Proces "otpakivanja" pokrenuće se u formi kulturnih paketa koji obuhvataju sve sadržaje bitne mladima i koje mladi prepoznaju u cilju predstavljanja sebe i svoje zajednice.

Aktivnosti koje budu pratile program biće propraćene i promovisane putem nacionalnih i lokalnih medija, promotivnih materijala, i društvenih mreža. U svrhu programa biće kreirana aplikacija na Fejsbuku.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019