Vesti

Pilot "Er Srbije" se žali jer je sud odbio predlog da se ročišta tonski snimaju (Blic,13.05.2014.)Zastupnici pilota Aleksandra Pfajfera, koji je tužio kompaniju "Er Srbija" zbog višegodišnje diskriminacije na nacionalnoj osnovi, žaliće se Apelacinom sudu jer je odbijen njihov predlog da se ročišta tonski i optički snimaju.

Današnje ročište odloženo je na neodređeno vreme jer su zastupnici pilota zatražili od sudije Višeg suda pismeni otpravak rešenja kojim se odbija njihov predlog, kako bi na isto mogli da se žale.

Nastavak suđenja biće zakazan tek po pravosnažnosti tog rešenja. Pilotov pravni tim zahtevao je da se omogući snimanje suđenja jer je njihov klijent, kako su naveli, i u sudnici izložen diskriminaciji od strane zastupnika kompanije.

- Sudija je na početku ponovljenog suđenja odredio vremenski rok, po kojem je prvostepeni postupak trebalo da se okonča do juna. Zbog novonastalih okolnosti sumnjam da će to biti ispoštovano - rekla je za "Blic" zastupnica pilota Pfajfera, advokat Natalija Šolić iz Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom).

IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019