Vesti

Какву поруку шаље власт када укида основна средстава за рад институцијама које контролишу рад извршних органа? (RadioBeograd1, 04.06.2014)Као највеће препреке и изазове у остваривању права, Заштитник грађана је у свом годишњем извештају навео неефикасно правосуђе, премоћ политичке воље над владавином права, слабе институције, "атрофирану економију", нереформисану администрацију и таблоидизацију медија. Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је рекао да је у области заштите података о личности стање забрињавајуће, додајући да је сам закон "као сир, сав у рупама".

После састанка са Заштитником грађана Сашом Јанковићем, премијер је обећао да ће држава омогућити услове за несметан, одговоран и квалитетан рад те институције.

Какав је однос државе према независним регулаторним телима, невладином сектору и цивилном друштву? Колико су сви заједно оправдали своју улогу?

Гости: Мехо Омеровић, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова у Скупштини Србије; Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија; Милан Антонијевић, директор Комитета правника за људска права /YUCOM/ и Маја Стојановић, извршна директорка Грађанских иницијатива.

Преслушајте емисију

Ауторка: Дијана Иванов Кадић.
Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019