Vesti

Antonijević: Postoji dosta osnova da Tužilaštvo reaguje na pretnje radikala (Tanjug, 28.06.2014.)Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević izjavio je juče da veruje da postoji dosta osnova da Tužilaštvo reaguje na pretnje koje su iznete na mitingu pristalica Srpske radikalne stranke u centru Beograda.

"Kada analizirate sve poruke koje su se čule na mitingu, verujem da postoji dosta osnova da Tužilaštvo reaguje i da da viđenje takvih pretnji i navoda, naročito kada se ima u vidu sve ono što se dešavalo u Srbiji", rekao je Antonijević, dodajući da su slične pretnje izgovarane neposredno pred 2003. godine i da Srbija ima teško nasleđe kada je to u pitanju.

Ocenjujući da se ne možemo igrati neodgovornim izjavama i aktivnostima političara i da zbog toga očekuje reakciju, on je istakao da postoji krivično delo - ugrožavanje sigurnosti, koje direktno štiti predstavnike najviših državnih organa, te da veruje da ima osnova da tužilaštvo reaguje.

"Treba se boriti protiv nekažnjivosti. Srbija je, takođe, zemlja u kojoj su ovakve izjave prolazile nekažnjeno, ali verujem da u jednom trenutku mora da se stavi tačka na to i da se reaguje kako neko ne bi pomislio da je dozvoljeno odlučiti se na takve korake i promovisati nešto što može da završi samo nasiljem" , rekao je Antonijević

TanjugLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019