Vesti

Podsetnik: Međunarodna konferencija "Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji"Pozivamo vas da, ukoliko to već niste učinili, prijavite svoje učešće na međunarodnoj LGBT konferenciji: “Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji” koja će se održati 12. i 13. septembra 2014. godine, u Beogradu u hotelu Metropol Palace , Bulevar Kralja Aleksandra 69.

U okviru konferencije, u petak 12. septembra 2014, biće organizovan i svečani koktel u Skupštini grada Beograda, sa početkom u 19 časova.

Više o konferenciji, programu, ciljevima i učesnicima/ama možete pročitati ovde.

Molimo vas da nas o učešću na konferenciji obavestite slanjem registracionog formulara (u prilogu) ili online prijavom .

Zbog ograničenog broja mesta, prijava je obavezna i samo učesnici/ce koji se registruju mogu da uzmu učešće na konferenciji.

Rok za slanje registracionih formulara: ponedeljak, 1. septembar 2014 (ili do popunjavanja kapaciteta).

Konferenciju zajednički organizuju Hirschfeld-Eddy-Foundation iz Nemačke i Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava iz Beograda, zajedno sa partnerima YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava i Civil Rights Defenders .

Ovom konferencijom želimo da diskusiju o ljudskim pravima stavimo u okvir pridruživanja Evropskoj Uniji, uključujući nacionalne ali i međunarodne vladine strukture, kao i političke partije, LGBT organizacije iz Srbije i inostranstva, druge organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, sindikate, medije, biznis sektor i sl.

Cilj konferencije je razmatranje najvažnijih izazova i mogućnosti kada su u pitanju zaštita i promocija ljudskih prava LGBT osoba, kako u Srbiji, tako i na Balkanu i u drugim zemljama Istočne Evrope.

Održavanje konferencije pomogli su nemačka fondacija “Remembrance, Responsibility and Future” , Federal Foreign Office i Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Posebnu zahvalnost dugujemo saradnicima i prijateljima: Ambasadi Kraljevine Holandije u Srbiji, Nacionalnom demokratskom institutu (NDI) , Viktori institutu (Victory Institute) , Asocijaciji Duga, IDAHO Belgrade, Forumu za etničke odnose , Koaliciji za ravnopravnost KORAK kao i brojnim volonterkama.

Preuzmite Registracionu formu
Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019