Vesti

Jukom: Mogli su i ranije da osude policijsku brutalnost(Blic, 28.09.2014)Direktor Jukoma Milan Antonijević izjavio je da je vrh policije propustio mnogo prilika da oštro reaguje na policijsku brutalnost poput one koja se vidi na snimku današnjeg prebijanja brata premijera Aleksandra Vučića.

"Bilo bi dobro da imamo uravnotežen pristup kada je reč o policijskoj brutalnosti i prekomernoj upotrebi sile", rekao je Antonijević agenciji Beta.

Žandarmerija je danas u centru Beograda, gde je održana Parada ponosa, pendrecima pretukla premijerovog brata Andreja Vučića i dvojicu premijerovih telohranitelja, a snimak tog događaja objavljen je u medijima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović zatim su zajednički saopštili da su "zaprepašćeni" zbog tog snimka i da će biti preduzeti svi potrebni koraci kako se "takvi brutalni napadi više nikada ne bi dogodili u policiji".

"Trebalo bi ustanoviti sve okolnosti slučaja i kako je do toga došlo, ali bi prilikom ocene svakako trebalo imati u vidu da je današnji dan bio izuzetno napet i da su policajci satima čuvali skup", rekao je Antonijević.

Antonijević je istakao da ne bi voleo da prebijanje Vučićevog brata bude povod za "obračun na relaciji Žandarmerija i drugi" i da se taj slučaj politizuje.

"Trebalo bi da se stvarno utvrdi šta je bilo i da se pošalje poruka da policijska brutalnost nije dozvoljena", rekao je Antonijević.

IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019