Vesti

Poziv na trening o besplatnoj pravnoj pomoćiPozivamo Vas da učestvujete na jednodnevnom treningu koji se realizuje u okviru projekta "Pristup pravdi (Pravda za sve)" koji će se održati u ponedeljak 27. oktobra 2014. godine sa početkom u 13h u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodone u Novom Sadu, u ul. Zmaj Jovina 3/I.

Trening ima za cilj da se pružaoci pravne pomoći kao i potencijalni pružaoci pravne pomoći upoznaju sa sadašnjim sistemom besplatne pravne pomoći, kako bi unapredili postojeći sistem pružanja usluga, ali i da se nevladine organizacije koje štite prava pripadnika marginalizovanih grupa podstaknu da zajednički rade na razvijanju sistema besplatne pravne pomoći u Srbiji.

Na treningu će biti predstavljeno funkcionisanje YUCOM-ove besplatne pravne pomoći, koja već 15 godina uspeva da odgovori izazovima nepostojanja adekvatne podrške. Specifičan način funkcionisanja i instrumenti koji se koriste pri zastupanju biće predstavljeni kroz upoznavanje sa organizacijom YUCOM-ove pravne pomoći.

YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava, pod pokroviteljstvom USAID-a i Instituta za održive zajednice, sprovodi projekat sa ciljem formulisanja strategije reforme besplatne pravne pomoci. Ova strategija biće utemeljena na osnovu analize percepcije mogućnosti pristupa pravdi i uloge besplatne pravne pomoći kod građana, sa jedne, odnosno analize kapaciteta pružalaca besplatne pravne pomoći, sa druge strane. Projekat je usmeren ka mapiranju postojeće institucionalne prakse, zakonodavnog okvira i pristupa pravdi i zagovaranju unapređenja sistema besplatne pravne pomoći i participacije organizacijacivilnog društva, sa ciljem pospešivanja efikasnosti i pravednost sudstva u Srbiji.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na treningu, molimo Vas da svoje učešće na adresu office@yucom.org.rs ili telefonom 011/ 33-444-25.

Preuzmite program treningaLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019