Vesti

Otvaranje Kuce ljudskih prava (6.11.2014.)Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Magnus Hokon, naslednik norveškog prestola, otvorio je danas Kuću ljudskih prava i demokratije.

Na otvaranju su govorili ambasador Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, Zaštitnik građana Saša Janković, kao i predstavnici Kuće: predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko i direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević.

Kuća ljudskih prava i demokratije okuplja pet organizacija: Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM i Centar za praktičnu politiku. Glavni pravci delovanja Kuće su promocija ljudskih prava, jačanje vladavine prava i tranziciona pravda. Sale za sastanke, biblioteka i prostor za organizaciju konferencija, događaja i izložbi biće na raspolaganju svim udruženjima građana koja dele vrednosti otvorenog društva i poštovanja ljudskih prava.

Tokom otvaranja u Kući ljudskih prava postavljeno je i više zasebnih izložbi koje se bave tematikom ljudskih prava.

Prostor Kući ljudskih prava i demokratije obezbedio je Grad Beograd, a rekonstrukciju je podržala Vlada Kraljevine Norveške.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019