Vesti

Poziv na konferenciju Čekamo pravdu i pravičnostKomitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, poziva Vas da prisustvujete konferenciji “Čekamo pravdu i pravičnost’’ koja će se održati 20.11.2014. godine u Medija centru, Terazije 3, Beograd, sa početkom u 10.30h.

Na konferenciji će biti predstavljene mogućnosti unapređenja sistema besplatne pravne pomoći i obezbeđivanje pristupa pravdi za sve građane, a posebno za marginalizovane grupe i socijalno ugrožene. Ova konferencija zamišljena je kao deo javne debate o nacrtu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kojim bi trebalo da ova oblast bude uređena na sveobuhvatan način, a uloga organizacija civilnog društva prepoznata.

Na konferenciji će se govoriti o preprekama u postupcima pred državnim organima, o tome šta donose novi propisi u oblasti pristupa pravdi i kako se građani snalaze u njemu. Takođe, diskutovaće se i o dugogodišnjem radu na novom Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći kao i o posledicama nepostojanja sistema besplatne pravne pomoći u Srbiji. Na konferenciji će pravni tim YUCOM-a prikazati probleme u pristupu građana pravdi kroz iskustva u radu na pojedinim slučajevima a biće reči i o indeksu vladavine prava kao mogućnosti za ocenu stanja i praćenje napretka u ovom segmentu.

YUCOM, pod pokroviteljstvom USAID-a i Instituta za održive zajednice sprovodi projekat koji će doprineti uspostavljanju besplatne pravne pomoći u Srbiji, kao i omogućiti praćenja napretka u oblasti pravosuđa. Projekat je usmeren ka mapiranju postojeće institucionalne prakse, zakonodavnog okvira i pristupa pravdi i zagovaranju unapređenja sistema besplatne pravne pomoći i participacije organizacija civilnog društva, sa ciljem pospešivanja efikasnosti sudstva u Srbiji.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na konferenciji, molimo Vas da svoje učešće potvrdite do srede, 19.11.2014. godine na adresu office@yucom.org.rs ili telefonom na 011/ 33-44-425.

U prilogu Vam dostavljamo agendu konferencije.

Preuzmite agenduLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019