Vesti

KONKURS ZA ORIGINALNI LITERARNI PREDLOŽAKBeogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, ApsArt Centar za pozorišna istraživanaja i Medijski centar Beta raspisuju konkurs za originalni literarni predložak, napisan na srpskom jeziku ili jezicima manjina (uz dostavljen prevod na srpski).

Teme: etnička netrpeljivost i diskriminacija, tolerancija i prevazilaženje etničke distance. Prilikom donošenja odluke o pobedniku, žiri će uzeti u obzir i kreativnost, otvorenost, originalnost i relevantnost rada spram izabrane teme.

Pravo učešća na konkursu imaju autori i autorke od 15 do 30 godina.

Pobednika konkursa će odlučiti stručni žiri.

Žiri će ocenjivati samo neobjavljene i neizvođene radove.

Tekstove, uz kratku biografiju i kontakt podatke autora, slati u elektronskoj formi na: otpakivanje@bgcentar.org.rs

Rok za slanje radova je 16. decembar 2014, do 17 časova.

Radovi koji uđu u najuži izbor biće objavljeni na web stranici Beogradskog centra za ljudska prava. Partnerske organizacije preuzimaju autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta na srpskom, engleskom i manjinskim jezicima i pravo na korišćenje celine ili delova teksta za predstavu koja će se izvoditi po Srbiji, bez novčane nadoknade.

Odluku o pobedniku konkursa žiri će doneti do 31. januara 2015. godine. Konkurs će imati samo jednog pobednika i samo jednu nagradu - personalni računar. Nagrada će biti dodeljena u februaru 2015. godine u Beogradu, na dan izvođenja predstave inspirisane nagrađenim delom.

Projekat “Otpakivanje 2014/15” finansijski podržava Delegacije Evropske unije u Srbiji kroz svoj program “Podrška civilnom društvu”.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019