Vesti

Konkurs za originalni literarni predložak i audicija za pozorišnu predstavu okviru projekta „Otpakivanje 2014/15“U okviru projekta Otpakivanje 2014/15, koji finansira Evropska unija kao deo programa „Podrška civilnom društvu“, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava-YUCOM, ApsArt Centar za pozorišna istraživanaja i Medijski centar Beta raspisuju


KONKURS ZA ORIGINALNI LITERALNI PREDLOŽAK
sa temama:
Etnička netrpeljivost i diskriminacija, tolerancija i prevazilaženje etničke distance
napisan na srpskom jeziku ili zezicima manjina(uz dostavljen prevod na srpski jezik)
Prilikom donošenja odluke o pobedniku, žiri će uzeti u obzir i kreativnost, otvorenost, originalnost i relevantnost rada spram izabrane teme.

Pravo učešća na konkursu imaju autori i autorke od 15 do 30 godina.

Tekstove, uz kratku biografiju i kontakt podatke autora, slati u elektronskoj formi na: otpakivanje@bgcentar.org.rs

Rok za slanje radova je 16. decembar 2014. godine, do 17 časova.

O pobedniku konkursa će odlučiti stručni žiri. Žiri će ocenjivati samo neobjavljene i neizvođene radove. Odluku će žiri doneti do 31. januara 2015. godine. Konkurs će imati samo jednog pobednika i samo jednu nagradu - personalni računar. Nagrada će biti dodeljena u februaru 2015. godine u Beogradu, na dan izvođenja predstave inspirisane nagrađenim delom.

Radovi koji uđu u najuži izbor biće objavljeni na internet stranici Beogradskog centra za ljudska prava. Partnerske organizacije preuzimaju autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta na srpskom, engleskom i manjinskim jezicima i pravo na korišćenje celine ili delova teksta za predstavu koja će se izvoditi po Srbiji, bez novčane nadoknade.

U prilogu takođe možete pronaći plakat audicije za pozorišnu predstavu na projektu "Otpakivanje 2014/2015"Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019