Vesti

Vulinova ostavka u rukama premijera (N1, 08.12.2014)Ministar za rad, Aleksandar Vulin, ne vidi razlog da napusti funkciju posle zahteva nevladinih organizacija, zbog spornog konkursa o dodeli novca organizacijama civilnog društva. Kaže da je to u rukama premijera, baš kao i predstavnici civilnog sektora, koji pitaju zašto je Vučić o tome ne izjašnjava.

Treća nedelja otkako je ministar Vulin poništio konkurs za projekte socijalnih usluga. Isto toliko nevladin sektor traži njegovu ostavku.

"Smatram da je to legitiman stav, ali je isto tako legitiman stav da ja mislim da to u ovom trenutku nije potrebno, uostalo predsednik Vlade je taj koji odlučuje", kaže Vulin.

To što Aleksandar Vulin ne želi da napusti ministarsku fotelju u Komitetu pravnika za ljudska prava kažu da je to bilo i očekivano. "Ukoliko vi na ovako neodgovoran način pokušate sredstva građana znači budžetska sredstva prosledite organizacijama koje se nikada ovakvim pitanjima nisu bavila koja su namenski osnivana za ovaj konkurs onda smatramo da mora postojati mnogi veća odgovornost nego što se u ovom trenutku pokazuje", kaže Milan Antonijević.

IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019