Vesti

Studenti simuliraju suđenja (Danas, 11.12.2014)Beograd - Finale drugog nacionalnog takmičenja studenata pravnih fakulteta u Srbiji u simulaciji suđenja (Moot Court) iz oblasti zaštite od diskriminacije održaće se danas u zgradi Upravnog suda u Beogradu.

Nakon takmičenja, koje organizuje poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Pravosudnom akademijom i Fondacijom za otvoreno društvo, biće proglašeni pobednici i uručene nagrade.

Na ovogodišnje takmičenje, drugo po redu, prijavilo se 17 timova studentkinja i studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama sa svih akreditovanih pravnih fakulteta u Srbiji. Simulacija suđenja je hipotetičko rešavanje pravnih slučajeva u kojem studenti kroz simulaciju svih koraka u sudskom procesu stiču praktično znanje i iskustvo i mogućnost za kreativan i izazovan rad.

Sudije na simulaciji suđenja biće advokati, sudije i pravni stručnjaci, među kojima su, Vida Petrović Škero, Vesna Petrović, Goran Miletić, Dušan Ignjatović, Nenad Vujić, Milan Antonijević i drugi.

IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019