Vesti

Ne postoji policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića (N1,18.12.2014)Policijski zapisnik o primjeni sile pripadnika policije nad Andrejem Vučićem, bratom premijera Srbije, tokom Parade ponosa u Beogradu ne postoji, navodi se u odgovoru koji je MUP Srbije dostavio Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM).

Kako navodi JUKOM, u odgovoru piše da je "o tom događaju sve rečeno u sredstvima informisanja".

"Očigledno je da pokušavaju na sve načine da sakriju informacije, ali po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kad-tad će morati da nam dostave zapisnik", kaže za "Danas" izvršni direktor JUKOM-a Milan Antonijević.

On kaže da su se već obratili povjereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću i dodaje da "ako država ne pravi zapisnike u slučajevima gdje se primjenjuju sredstva prinude, onda je ona krajnje neozbiljna".

U dokumentu, u koji je "Danas" imao uvid, navodi se i da je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare 28. septembra objavio tražene informacije, kao i da se tim povodom obratio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019