Vesti

Poziv na konferenciju “Tri pogleda na borbu protiv diskriminacije“ (05.02.2015. godine)Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM Vas poziva na završnu konferenciju Koalicije za ravnopravnost – KORAK, “Tri pogleda na borbu protiv diskriminacije“, koja će se održati u Medija centru Beograd, Terazije 3, nova sala, I sprat, u četvrtak 5. februara 2015, sa početkom u 12h. Na konferenciji će biti sumirane sve aktivnosti u okviru projekta Umrežavanje civilnog društva u zaštiti ugroženih ljudskih prava, koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske komisije, i koji je podržan od strane ambasade Velike Britanije.

Na konferenciji će uzeti učešće predstavnici državnih i međunarodnih institucija, pre svega Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, delegacije EU u Srbiji, velikog broja organizacija civilnog društva iz regiona, i medija. Budući da pomenute institucije i organizacije dele vrednosti Koalicije i da se bave pitanjima koje je i Koalicija prepoznala kao ključne za uživanje ljudskih prava: prava LGBT populacije, jačanja uloge žena u političkom i javnom životu i praćenja suđenja za diskriminaciju, njihovo učešće je od velikog značaja za umrežavanje i jačanje fronta za borbu protiv uskraćivanja ovih prava.

Braniteljke i branitelji ljudskih prava diskutovaće o problemima sa kojima se susreću u svom aktivizmu i o odnosu vlasti i društva prema tome što se bave ljudskim pravima. Predstavnici vlasti i marginalizovanih društvenih grupa govoriće o svojoj borbi protiv sistema koji pravi razlike između pojedinaca u ostvarenju osnovnih prava.

Na konferenciji će biti predstavljena brošura “Tri pogleda na borbu protiv diskriminacije”.

Molimo Vas da prisustvo potvrdite na mejl office@yucom.org.rs ili putem telefona 011/33-44-235.

U prilogu vam dostavljamo poziv na koferenciju i agendu.

Preuzmite poziv i agenduLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019