Vesti

Antonijević: Suzbijati diskriminaciju i govor mržnje (Novi magazin, Tanjug 30.01.2015.)Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Antonijević izjavio je danas da je na protestu "Samoopredeljenja" u utorak u Prištini bilo nasilja i da diskriminacija i govor mržnje moraju biti suzbijani na svim prostorima.

Antonijević je u Jutarnjem programu TV Pink ukazao da su i kolege iz organizacije koja se bavi ljudskim pravima na Kosovu ocenile da je reč o nasilnim porukama i govoru mržnje.

Direktor JUKOM-a smatra da je reč o neprimerenim porukama u centru Prištine na protestu na kojem je bilo zahteva vezanih za ekonomsku situaciju na Kosovu, a gde su razbijani automobili i korišćeni vodeni topovi i suzavac.

Antonijević je ukazao da je, takođe, bilo i napada na novinare, koji su bili prepoznati kao izveštači RTS-a.

On je ocenio da takvi incidenti pokazuju da bi svako trebalo da uradi svoj deo posla i da nadu uliva to što mladi, koji nisu opterećeni teretom prošlosti, razgovaraju u regionu.

Antonijević je objasnio da je u Prištini boravio drugim povodom, da bi učestvovao na konferenciji koja se bavi diskriminacijom i temama koje su bliske onome što se dogodilo na ulici, a to je nasilje.

U protestu "Samoopredeljenja" i nasilnim demonstracijama u utorak u Prištini, kako je rečeno, povređeno je 76 policajaca i 26 civila, a privedeno je 160 ljudi.

IzvorLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019