Vesti

Kragujevac.rs: Standardi javnog zivota (20.11.2009)У згради града данас је отворена панел дискускусија Стандарди јавног живота у организацији Комитета правника за људска права - YUCOM и Ромског информативног центра. Неколико панел дискусија са овом темом су одржане у Србији, а преузет је модел Велике Британије. Панел дискусија се одвија у оквиру YUCOM -овог пројекта “Јачање капацитета локалних бранитеља људских права и увођење стандарда јавног живота у Србији“ уз подршку Европске комисије. Циљ пројекта је да се развије механизам праћења контроле поштовања стандарда јавног живота од стране функционера у Србији.

Како се област стандарда јавног живота још увек недовољно препознаје и није дефинисана YUCOM организује заједно са РИЦ - ом трећу панел дискусију намењену представницима органа локалне самоуправе, политичких партија, невладиних организација и медија, а циљ је приближавање проблема кључним актерима - рекао је Милан Антонијевић, координатор пројекта.

YUCOM је представио Приручник за поштовање стандарда јавног живота који је израђен у оквиру пројекта као и низ актуелних примера кршења и поштовања стандарда јавног живота. Приручник је преведен на ромски и албански језик.

Теме дискусија су етика, политика и стандарди јавног живота, значај поштовања стандарда као и укључење Рома у јавни живот. О наведеним темама говорили су Биљана Ковачевић - Вучо, директорка Комитета правника за људска права, Милан Антонијевић, координатор пројекта и Славољуб Ђорђевић, представник Ромског информативног центра из Крагујевца. Госте је поздравила Славица Ђорђевић, помоћник градоначелника за област заштите културне баштине и уређивање града.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019