Saopštenja YUCOM-a

Poziv na Tribinu "Šta zamerate Ustavu RS – prioriteti civilnog društva" (03.06.2011.)Komitet pravnika za ljudska prava vas poziva na Tribinu pod nazivom "Šta zamerate Ustavu RS – prioriteti civilnog društva" u petak 3. juna 2011. godine u velikoj sali Gradske uprave, Trg Nikole Pašića 6, u Beogradu sa početkom u 9.30 časova.

Učesnici Tribine otvoriće pitanje Ustava Republike Srbije i mogućih amandmana kao i ustavnih odredbi kritikovanih od strane Venecijanske komisije i stručne javnosti i ukazaće na nedostatke koji su postali očigledni tokom petogodišnjeg postojanja ovog teksta. Kako su svi ustavi zemalja u regionu menjani u procesu pridruživanja i pristupanja Evropskoj uniji, Srbiju na putu ubrzane integracije takođe očekuju ove promene. Predstavnici civilnog društva će u okviru rasprave moći da iznesu svoja zapažanja i predloge kako bi se formulisali prioriteti ustavnih promena.

Tribina će se održati u okviru programa sajma organizacija civilnog društva uz podršku NED-a, a u okviru projekta "Promene Ustava za demokratsku Srbiju u Evropskoj uniji".

Na Tribini će učestvovati:

■ Saša Janković – Zaštitnik građana
■ Dr. Oliver Nikolić
■ Prof. dr Stevan Lilić – Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu
■ Nevena Petrušić – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti
■ Maja Bobić – Generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji (čeka se potvrda)
■ Jadranka Jelinčić – Izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo
■ Milan Antonijević – Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava - YUCOMMolimo Vas da učešće Vašeg predstavnika potvrdite do srede 1. juna 2011. godine na broj telefona 011/334-4235 ili na e-mail: office@yucom.org.rs.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019