Saopštenja YUCOM-a

Nacionalna konferencija - Izgradnja sistema informisanja, savetovanja i aktivne pomoći građanima -12-13.09.2013Komitet pravnika za ljudska prava-YUCOM Vas poziva na nacionalnu konferenciju “Izgradnja sistema informisanja, savetovanja i aktivne pomoći građanima” koja će se održati u hotelu Moskva, 12-13. septembra 2013. godine. Nacionalna konferencija se održava u okviru projekta “Trostruko A za građane – pristup informacijama, savetima i aktivnoj pomoći- Triple A” koji finansira Evropska komisija.

Cilj nacionalne konferencije je da kroz prezentaciju iskustava i izazova u oblasti informisanja, savetovanja i aktivne pomoći i prateću diskusiju učesnici identifikuju moguća rešenja javnih politika u pomenutim oblastima. Konferencija bi trebalo da podstakne bolju saradnju i koordinaciju aktivnosti javnih institucija, civilnog društva i međunarodne zajednice, kako bi se unapredilo ostvarivanje i zaštita prava građana u Srbiji.

Na konferenciji će biti prezentovana iskustva organizovanja besplatne pravne pomoći u Velikoj Britaniji od strane predstavnika Mreže pravnih centara Velike Britanije kao i rezultati istraživanja koje je YUCOM sproveo na teritoriji Srbije u kome su učestvovale jedinice lokalne samouprave, nevladine organizacije i pravne klinike. Rezultati istraživanja pravnog okvira, stanje u praksi u pogledu informisanja, savetovanja i pružanja pravne pomoći biće osnov za diskusiju po navedenim oblastima.

Preuzmite agendu dogadjajaLawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2019