Od kršenja do stvaranja zakonaProjektu „Od kršenja do stvaranja zakona“ cilj je da omogući osuđenicima u zatvorima u Srbiji da utiču na izmene Zakona o izvršenju krivičnih sankcija i to kroz pozorište!

To je jedan od izuzetno malog broja projekata tzv. Legislativnog pozorišta u svetu sa tako velikim zahvatom odnosno više hiljada osuđenika u srpskim zatvorima!

Koristeći pozorište i forum teatar naš cilj je da iznesemo glas osuđenika u javnost i objavimo sve što im otežava izdržavanje kazne i što ih sprečava da napreduju kao ljudi!

Pozorišne radionice koje organizujemo sa osuđenicima, rezultiraće na kraju procesa pozorišnom predstavom koja će biti prikazana u mnogim zatvorima kao i na brojnim javnim mestima i u kulturnim institucijama uz aktivno učešće publike. Ovo je prvi put u Srbiji ali i u širem regionu da će osuđenici moći da utiču na svoj položaj, ali i prvi put da se pozorište koristi na ovakav način.

Projekat je finansijski podržao Foundation Open Society Institute.

Izvođenja predstave legislativnog teatra u okviru projekta „Od kršenja do stvaranja zakona“ čiju glumačku ekipu jednim delom čine bivši osuđenici, počinju u septembru i održaće se u nekoliko gradova u Srbiji, odnosno u nekoliko kazneno-popravnih ustanova ali i javnih prostora.

Pratite novosti na vebsajtu!
Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2023