OTPAKIVANJE 2014/15Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) kao partner Beogradskog centra za ljudska prava, a u saradnji sa Centrom za pozorišna istraživanja (ApsArt) i Medijskim centrom Beta (MBC) i uz stručnu podršku Ministarstva omladine i sporta organizuje program za dvanaest kancelarija za mlade ili omladinskih klubova – Otpakivanje 2014/15.

Program je organizovan kroz dve komponente i predstavlja pokušaj da se mladi iz različitih krajeva Srbije povezuju i upoznaju, korišćenjem različitih praktičnih i interaktivnih formi. Prvom komponentom obuhvaćeno je: otvaranje javnog poziva za odabir 12 kancelarija za mlade, radionice za mlade u lokalnoj zajednici, pripremanje kulturnih paketa, promovisanje pripremljenih kulturnih paketa, dok druga komponenta obuhvata: regionalne razmene i izvođenje forum predstave. Kancelarije za mlade/Omladinski klubovi i njihovi koordinatori i saradnici prepoznati su kao važni partneri na lokalnom nivou kojima ovaj program može koristi za unapređenje i razvoj postojećih ili stvaranju kapaciteta za izgradnju novih usluga i programa za mlade.

Čitav program predstavlja pokušaj promovisanja stalnog učenja jednih o drugima, obeležjima, navikama i potrebama nas i drugih sa ciljem boljeg razumevanja i većeg uvažavanja. U formi kulturnih paketa koji obuhvata sve sadržaje koje su bitni mladima i koje mladi prepoznaju u cilju predstavljanja sebe i svoje zajednice pokrenuće se proces „otpakivanja“. Kulturni paket je „živa stvar“ koja ima ulogu da bogatstvo različitosti posmatra kroz pozitivan odnos.

Ciljevi programa: Podstaknuti saradnju mladih iz mešovitnih etničkih sredina i doprineti razvoju programa i učenju KZM/Ok koje su na početku i one koje imaju već razvijene programe kroz kulturu.

Aktivnosti koje budu pratile program biće propraćene i promovisane putem nacionalnih i lokalnih medija, promotivnih materijala i društvenih mreža.

Otpakivanje je projekat koji će mladima iz različitih krajeva Srbije pružiti priliku da se povežu i upoznaju, kroz druženje, zajedničke projekte, razmenu ideja i vizija. Kancelarije za mlade, njihovi koordinatori i saradnici su važan i jedinstven partner za unapređenje omladinskih politika i života mladih širom Srbije. Ovaj projekta teži da zajedničkim snagama stvori mogućnost da postojeći programi budu još bolji, a da nove ideje prerastu u aktivnosti.Lawyers Committee for Human Rights (YUCOM)

Kneza Miloša 4, 11000 Belgrade, Serbia
Phone:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 - 2023