TÁJÉKOZTATÓ – ELSŐ ALKALOMMAL A BÍRÓSÁGON ÉS ELSŐ ALKALOMMAL A BÍRÓSÁG ELŐTT

0

A sajat jogok es erdekek onallo kepviselese a birosagon nem egyszerű. Ismeretlen teruletre lep be, ahol a reszvevők az On szamara ismeretlen nyelven beszelnek es ahol Onnek ismeretlen szabalyok az ervenyesek. Ezek neha irott, neha pedig iratlan szabalyok, amelyek hosszueves tanulmanyozassal es tapasztalattal foghatoak fel. Megis egyetlen folyamat, egyetlen eljaras sem ugyanolyan. Ezert, senki sem szavatolhatja az eljaras kimenetelet.

EZ A TAJEKOZTATO NEM NEPSZERŰSITI AZ ONALLO KEPVISELEST. Celja, hogy a A NEM HOZZAERTŐK SZAMARA A BIROSAGI ELJARAST AMENNYIRE CSAK LEHETSEGES VILAGOSA TEGYE. A tajekoztatoban valaszt adunk azokra a kerdesekre, amelyeket sajat maganak feltesz amikor a birosagra indul de a torvenyekben azokra valaszt nem talalt.

Vegezetul, bizakodunk abban, hogy ennek a tajekoztatonak olvasasaval realisabban at tudja latni magat a folyamatot es donteni tud arrol, hogy egyaltalan elinduljon-e a birosag fele, vagy elegendő jo ervet kap az On es az ellentetes oldal reszere ahhoz, hogy a vitat bekes uton oldjak meg.

Tajekoztato: Az “Első alkalommal a birosagon es első alkalommal a birosag előtt” tajekoztatot a Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM (Emberi Jogokkal Foglalkozo Jogaszok Bizottsaga – YUCOM) keszitette el. A csapat szamara segitseget jelentettek a George Harley (az igaszsagugyi rendszer atalakitasanak szakertője), Srđan Svirčev (a kozszfera szakembere), Marina Matić Bošković (az igaszsagugy atalakitasanak tanacsadoja) altal kapott iranyelvek, tovabba Viktorija Eskivel Korzak (az emberi jogok szakertője) altal intezett ertelmezesek.

“Ez a valtozat a kidolgozas alatt allo tajekoztato Vazlatat mutatja be. Ahhoz, hogy ennek a tajekoztatonak a vegleges valtozatat minel jobban a vegfelhasznalokhoz tudjuk igazitani es az a rendelteteset teljes egeszeben megvalosithassa, szivesen fogadunk valamennyi szuggesztiot es megjegyzest.

Valamennyi szuggesztiojat elektronikus posta utjan az alabbi cimre kuldheti el: office@yucom.org.rs

Download TÁJÉKOZTATÓ – ELSŐ ALKALOMMAL A BÍRÓSÁGON ÉS ELSŐ ALKALOMMAL A BÍRÓSÁG ELŐTT

Share.

Ostavite odgovor