Uz briselske i unutrašnji razgovori

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbiju na unutrašnji dijalog o Kosovu, iznalaženje načina da se reši “gordijev čvor”. Poziv se odnosi na sve građane, NVO, SANU, SPCi-opoziciju jer, kako je rekao, možda njihovi predstavnici ponude “nešto pametno”, iza razliku od ekonomije, gde za “četiri godine nisam čuo pametan predlog, savet ili kritiku”. Nije mu ni opozicija ostala dužna; za razliku od civilnog sektora koji prihvata učešće u dijalogu, opozicija je podeljena – neki su “za”, drugi misled a je to pokriće za priznanje nezavisnosti Kosova, treći čekaju konkretan predlog.

 

Uz briselske i unutrašnji razgovori

Mirko Anđelković, generalni sekretar SANU

Predsednik bi učinio čast SANU ako bi pozvao članove Akademije da iznesu mišljenje o temama vezanim za naše društvo, pa tako i o KiM.

 

Edi Rama, premijer Albanije

Srpsko priznanje Kosova bilo bi jasno rešenje na putu iz mračnog tunela ka svetlosti.

 

Nataša Kandić, FHP

Mesto u UN bi bio dokaz dobrih namera Srbije da pomogne građanima Kosova.

 

Srđan Nogo, Narodni pokret Dveri

Ukoliko neko želi da napravi alibi, da se naknadno validira sve što je urađenu u prethodnih pet godina, Dveri u tome neće učestvovati

 

Ivica Dačić, vicepremijer

Moji stavovi su jasni i poznati svima,o tome pričam već deset godina

 

Sonja Liht, Fond za političku izuzetnost

Nažalost, debata o tome šta srpsko društvo misli o budućim odnosima Srbije i Kosova zamrla je pre mnogo godina.

 

Goran Ćirić, Demokratska stranka

Poziv je logičan i treba otvoriti dijalog. DS je uvek pozdravljao spremnost na dijalog. Međutim, pre svega je potrebno promeniti atmosferu u kojoj će se odvijati jedan civilizovani dijalog.

 

Aleksandar Vučić, Predsednik Srbije

Ćutanje znači da nas odgovori ni na šta više ne interesuju. Ćutanje znači da nemamo više šta da tražimo. Da smo prestali da se nadamo. Da smo spremni za poslednju opciju. Za sukob. I naš unutrašnji, i onaj sa svima oko nas

 

Dušan Janjić, Analitičar

Poziv na dijalog je manipulacija

 

Vojislav Šešelj, Srpska radikalna stranka

Ako je Aleksandar Vučić zamislio da Nobelovu nagradu za mir treba da deli sa Hašimom Tačijem, treba da se razmisli šta će srpski narod o tome da misli.

 

Saša Janković, Pokret slobodnih građana

Pokret očekuje od Vučića, od nekog ko je prigrabio svu vlast, da kaže šta je rešenje I možda se iznenadi, za razliku od briselskog sporazuma koji je krio; nema potrebe da krije bilo kakvo rešenje, njemu niko ne preti vešanjem na Terazijama, kao što je kad je on bio opozicija prećeno vlasti.

 

Fillip David, književnik

Razgovor o priznanju Kosova je najbolji način da se reši problem

Share.

Ostavite odgovor