ИЗВЕШТАЈ 3/2016 О СПРОВОЂЕЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23

0

Влада Републике Србије основала је 11. децембра 2015. године Савет за спровођење Акционог плана за Поглавље 23, као радно телоф за пружање стручне подршке преговарачкој групи за Поглавље 23.

Савет за спровођење Акционог плана за преговоре за Поглавље 23 прати спровођење активности садржаних у Акционом плану на дневном нивоу, покреће механизам раног узбуњивања у случају застоја и других проблема у реализацији Акционог плана и координира процесе извештавања.

Савет подноси месечне извештаје о спровођењу Акционог плана Шефу преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, Председнику преговарачке групе за Поглавље 23 и Савету Координационог тела.

Са циљем припреме ефикасног функционисања мониторинг механизма, Савет је крајем 2015. године организовао пилот циклус извештавања, како би се идентификовали потенцијални проблеми у процесу извештавања. Након тога, Савет је организовао обуку за контакт тачке из свих институција надлежних за спровођење АП23, посебно се фокусирајући на закључке након спроведеног пилот извештавања. Након одржане обуке, Савет је за потребе првог циклуса извештавања израдио и свим институцијама доставио
Упутство за израду извештаја, обрасце за извештавање на српском и енглеском језику, као и финални текст АП који је Влада РС усвојила 27. априла 2016. године…

Преузмите Извештај
Преузмите Акциони план – поглавље 23 са статусом спровођења активности

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.