Borba protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu

0

Drugo i dopunjeno izdanje priručnika „Borba protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu“, koji je izrađen u okviru projekta Jednaka prava u obrazovnom sistemu Republike Srbije uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Holandije namenjen je prosvetnim savetnicima, prosvetnim inspektorima, nastavnicima i upravama škola u Srbiji i ima cilj da pomogne u borbi protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu.

Prvo izdanje priručnika nastalo je kao rezultat projekta Borba protiv svih oblika diskriminacije u obrazovnom sistemu Srbije, koji su zajedno realizovali Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava – BCHR, uz podršku Evropske unije. Na osnovu njega su tokom dve godine održani brojni treninzi i obuke za prosvetne inspektore i prosvetne savetnike.

U priručniku su obrađeni pojam i primeri diskriminacije, standardi u borbi protiv diskriminacije, relevantni međunarodni i domaći propisi, predstavljene su institucije, uloge i odgovornost direktnih učesnika u obrazovnom sistemu, prosvetnih inspektora i civilnog sektora. Priručnik obrađuje procedure za školu bez diskriminacije i za rešavanje slučajeva diskriminacije.

Preuzmite Publikaciju

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.