Trening za osnaživanje aktivista i aktivistkinja koji se bave zaštitom ljudskih prava

0

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) i Udruženje Narodni parlament iz Leskovca pozivaju aktiviste i aktivistkinje iz Novog Sada da se prijave na dvodnevni trening osnaživanja u pogledu njihovih prava, mogućnosti i zaštiteDvodnevni trening u Novom Sadu će se održati 29. i 30. septembra na Salašu 137, (Međunarodni put 137, Čenej). U prilogu možete pronaći poziv i nacrt agende.

Ukoliko se bavite zaštitom ljudskih, manjinskih ili LGBT prava, suočavanjem sa prošlošću, rodnom ravnopravnošću, zaštitom životne sredine i sličnim oblastima od značaja za vašu lokalnu zajednicu ovo je idealna prilika da steknete dodatna znanja na koji način se možete zaštiti ili reagovati na napade i pritiske prouzrokovane vašim aktivnostima. U periodu od septembra 2020. do februara 2021. godine, uz pridržavanje mera suzbijanja pandemije COVID-19, naš tim će organizovati niz obuka za nevladine organizacije i aktiviste iz 15 gradova u Srbiji.

U situaciji u kojoj se sužava prostor za delovanje civilnog društva, želimo da kroz sveobuhvatnu strategiju delovanja, pokrenemo nekoliko akcija u cilju unapređivanja položaja i zaštite prava branitelja i braniteljki ljudskih prava. U toku 2021. godine učesnici će biti pozvani i da podnesu predloge projekata koji nastoje da doprinesu rešavanju nekog problema u lokalnoj zajednici u vezi sa zaštitom prava iz oblasti kojima se bave ili unapređenjem njihovog položaja u sredinama u kojima rade.

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate trening možete se prijaviti slanjem sledećih podataka na e-mail adresu office@yucom.org.rs i/ili marija.maljan@yucom.org.rs: ime, prezime, organizacija (ukoliko je primenjivo) i oblast delovanja. Prijave možete slati do petka 25. septembra 2020. godine. Broj učesnika na treningu je ograničen kako bi trening mogao da se održi u skladu sa merama sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19. Učesnici koji budu primljeni na obuku biće obavešteni u ponedeljak 28. septembra 2020. godine.

Preuzmite Pozivno pismo i Agendu

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.