Govorili smo na webinaru: Sudovi prilagođeni korisnicima

0

Milan Filipović, direktor istraživanja Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), bio je jedan od govornika na vebinaru „Sudovi prilagođeni korisnicima“. U organizaciji Međunarodnog udruženja sudske administracije (IACA), Nacionalnog centra za državne sudove (NCSC), Millennium Partners i East Vest Management Instituta, ovaj događaj je imao za cilj da istraži strategije za uspostavljanje pristupačnih i inkluzivnih pravosudnih sistema.

Tokom webinara, Milan Filipović je podelio svoje iskustvo o sistemu besplatne pravne pomoći u Srbiji i njegovom uticaju na obezbeđivanje pristupa pravdi za sve. On je istakao dostignuća projekta “Otvorena vrata pravosuđa”, koji promoviše transparentnost i uključivanje javnosti kroz obezbeđivanje otvorenog pristupa pravosuđu. Filipović je istakao da bi sudovi trebalo da igraju aktivnu ulogu u sistemu besplatne pravne pomoći, obezbeđujući pravičan i ravnopravan pristup pravdi.

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) ostaje posvećen unapređenju inkluzivne pravde i negovanju pristupačnijeg pravnog sistema.

Preuzimanje

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.