Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“

0

Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ ukazuju na osnovne informacije u pogledu primene i efekata Sporazuma o pravosuđu iz 2015. godine, kojim je uređeno integrisanje srpskog pravosuđa u institucije Kosova. Serija infografika omogućava uvid u osnovne informacije o radu integrisanih pravosudnih institucija tokom tri godine primene Sporazuma.

Infografik #3 Poglavlje 35 ukazuje koja su to merila koja Srbija mora da ispuni u okviru ovog poglavlja, a koja se odnose na pravosuđe na Kosovu. Od 4 predviđena merila, Republika Srbija ispunila u celosti samo jedno – potvrdila je prestanak službe za sve zaposlene u pravosuđu koji je trebalo da budu integrisani u pravosudni sistem Kosova. Ostala merila su ili delimično ili nisu ispunjena. Posebno se kasni sa merilom br. 3 što dovodi do nastavka paralelizma u obraćanju sudovima Kosova i Srbije.

Detaljne informacije pronađite u Izveštaju br. 2 o implementaciji i efektima Sporazuma o pravosuđu “Integracija pravosuđa u pravosudni sistem Kosova u kontekstu evropskih integracija i dijaloga Beograda i Prištine” 

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.