Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ – 5 godina primene Sporazuma o pravosuđu

0

Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ ukazuju na osnovne informacije u pogledu primene i efekata Sporazuma o pravosuđu iz 2015. godine, kojim je uređeno integrisanje srpskog pravosuđa u institucije Kosova. Serija infografika omogućava uvid u osnovne informacije o radu integrisanih pravosudnih institucija tokom pet godina primene Sporazuma.

Infografik “5 godina primene Sporazuma o pravosuđu” prikazuje primenu članova Sporazuma u trenutku kada se bližimo petoj godišnjici primene. Neki članovi, poput člana 11 su tek početkom 2022. godine godine u potpunosti primenjeni, odnosno Odeljenje Apelacionog suda u Mitrovici od ove godine radi u punom kapacitetu od 7 sudija. Sa druge strane, sa primenom automatske raspodele predmeta od 2020. godine praktično su prestali da važe članovi 6 i 7 Sporazuma, tj. članovi koji se odnose na raspodelu predmeta u Osnovnom sudu i Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici.

Detaljne informacije pronađite u Izveštaju br. 3 o implementaciji i efektima Sporazuma o pravosuđu “Integracija pravosuđa u pravosudni sistem Kosova u kontekstu evropskih integracija i dijaloga Beograda i Prištine”

Preuzmite Infografik

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.