Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ – Integrisano pravosuđe i administrativno osoblje

0

Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ ukazuju na osnovne informacije u pogledu primene i efekata Sporazuma o pravosuđu iz 2015. godine, kojim je uređeno integrisanje srpskog pravosuđa u institucije Kosova. Serija infografika omogućava uvid u osnovne informacije o radu integrisanih pravosudnih institucija tokom pet godina primene Sporazuma.

Infografik “Integrisano pravosuđe i administrativno osoblje” pokazuje koliko je sudija, tužilaca i administrativnog osoblja iz srpske zajednice integrisano sa početkom primene Sporazuma o pravosuđu, a koliko je Srba na severu Kosova koji zaključno sa 2021. godinom rade u pravosudnom sistemu Kosova. Pored potrebe za olakšavanjem procedura za ulazak u pravosuđe za srpsku zajednicu, preporuka je da se ponovo uspostavi procedura za verifikaciju diploma Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao da pravosudni saveti Kosova objavljuju vanredne konkurse za popunjavanje upražnjenih mesta rezervisanih za srpske predstavnike pravosuđa zbog povećanog odliva kadra usled njihove starosne strukture.

Detaljne informacije pronađite u Izveštaju br. 3 o implementaciji i efektima Sporazuma o pravosuđu “Integracija pravosuđa u pravosudni sistem Kosova u kontekstu evropskih integracija i dijaloga Beograda i Prištine”

Preuzmite Infografik

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.